Wie ben ik

Mijn naam is Pauline van Baar (1965), beeldend kunstzinnig therapeut, beeldend therapeut-AG. In 2010 heb ik mijn Bachelor of Arts Therapies behaald aan de Hogeschool Leiden. Ik ben getrouwd en ben moeder van drie kinderen, die inmiddels de deur uit zijn.

Pauline (ik) in deuropening atelier/studio.

De rode draad in mijn werk is het zoeken naar mogelijkheden van ontwikkeling; uitgaan van wat wel goed gaat en dat inzetten voor ontwikkeling is voor mij een belangrijk uitgangspunt.

Wat heb ik gedaan

In mijn werk nu als beeldend (kunstzinnig) therapeut kan ik ook putten uit de rijke ervaring die ik in eerdere werkzaamheden als begeleidster in de VGZ (zorg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap) en als coördinator in de multiculturele kinderopvang heb opgedaan.

Waar werk ik

Ik werk in mijn eigen praktijk ‘Kairos’ in Bilthoven. Daarnaast heb ik een aanstelling bij Stichting Warande en ben daarvoor werkzaam bij het Leendert Meeshuis en Huize Valckenbosch.

Pauline (ik) schilderent in mijn atelier aan tafel.

Over Kairos

Kairos werd als woord al in het klassieke Grieks gebruikt. Het betekent tijd. Het staat tegenover de tijd die weg tikt; chronos. Kairos is de tijd die je maakt of tijd die je nodig hebt om iets te doen wat belangrijk is: als het ware tijd die je zelf invult, omdat je het zelf belangrijk vindt.

In het huidige Grieks wordt het woord nog steeds gebruikt in de zin van; ik maak er tijd voor! Dat is precies wat mensen doen als ze kiezen om een periode beeldende therapie te gaan doen. Ze gaan doen wat nu aan de tijd is…wat belangrijk is.

Verder is het vast niet alleen mijn eigen ervaring dat als je ziek bent, uit balans bent of er is een dierbare overleden, je in een ander soort tijdsbeleven komt. De tijd gaat sneller, of juist langzamer, er komen herinneringen boven, dingen die je normaal dagelijks doet, lijken minder belangrijk, het komt in een ander perspectief te staan. Voor mij komt dit allemaal samen in het woord Kairos.